Fredsvagten ved Christiansborg


1, Maj. Fred og fordragelighed. Hvilken dejlig dag det blev.
Solskin og politiske taler, musik og sang i overstyret el forstærkning. Ga-da-dunk-rytmer, som kunne slå bunden ud af ethver velafbalanceret arbejderkampdagsdeltagers mellemgulvsfornemmelsesstyret fællesskabssøgende hjertekammer.
Denne dag går over i historien. Langt over 100 000 kampdags festdeltagere. En ubeskrivelig god og dejlig stemning. Gamle, unge. familier med små børn, hygge i græsset, besøg af to små rollinger, 2 årige opdagelsesrejsende, som fandt Bo uimodståelig interessant da han hængte banneret op i fodboldmålet. Han skorer point med sine driblerier,
Dagen startede ellers i hurtige beslutninger om at flytte længere ned af skråstien for at finde et roligere område for udfoldelse af vores smittende fællesskab / budskab. Totalt omringet af folk, der viste lyst til at være sammen med os , eller blot udnyttede den fredelige stemning vi spredte. Pace, Peace, Bolivia fredsflag, Hvirvel flaget højt til vejrs, som kontant samlings symbol, konstant omtalt i mobiltelefoner. Folk fandt hinanden via fredsvagten, dejligt at være medvirkende til. allerede inden det første flag var hejst, kom den første nye fredsvagt (velkommen Brian), godt inspireret af Facebook anonceringen (tak Pia), Kontrasten er stor mellem computer kommunikationen og et blafrende flag, - begge effektive kommunikationsredskaber.
Er du forvirret, så har du en fornemmelse af dagens stemning. Fællsskabsfølelse, omsorg, fællessang, optræden, afslapning, anspændthed, given og tagen, overskud. Mange kom og hilste på os. Tamilerne kom og takkede Jørgen, for vores aktive stillingtagen til deres problemer, for brevet vi (Jørgen) sendte til folketinget. Peter A. G. (Gnags) kom og bad os hilse Jørgen og er helt med på vores ideer. Folkets Hus Spillefolk, deltog efter lettere opfordring i et udvidet orkester, forrygende flot musik (tak Ole og Trine), trommefolk i flere udgaver, skabte stemning som hidkaldte fotografer og video optagelser an'-mas. mange kom og satte sig hos os, som vanligt uinteresserede i vores løbesedler, men fanget af vores beretninger og i god dialog. Som invitationen lagde op til, dybe og saglige samtaler, en - / flere skuldre at læne sig op af, underholdning afslapning, grinen sammen.
Med til historien hører - at en person, fik støtte til samaritterhjælp, - at "militæret" i form af streep teace duller fra Nyhavn havde lejret sig i nærheden, Vi undlod klogeligt at omvende dem i en fredsmission, end skønt det trak i visse. ( glemte at invitere dem til at optræde på fredsvagten), - en ung fyr kom og takkede os for vores indsats gennem mange år, han kunne huske at han som skoleelev havde besøgt fredsvaten for 5-6 år siden og kviterede med at tagr foto's af os.
og så prikken over i'et, Fri Galaxe, som sang "Fredselsker" sangen til vores ære fra scenen.

Ved at træde ud i periferien og fornemme scenariet og eget indre, blev jeg bekræftet i at det er en af livets betingelser at være - eller at føle sig ensomme, selv i velfungerende fællesskaber,. - at det gælder for alle, og at vi er forskellige til at takle situationen. - at vi lader os påvirke i forskellig grad og dermed føler os mere eller mindre værdsatte og kompetente. Det er dog min overbevisning at "dagen", måden vi gennemførte 1. maj, fejringen på, rummede de maksimale muligheder for trivsel. Jeg vil gerne fremhæve at det var og er en fælles, demokratisk beslutning, byggende på flere personers ideer. udført kollektivt, med lyst i sindet, efter hver enkelts evner og formåen, uden topstyring, med frihed til improvisationer og rysten ud af ærmet spontaniteter og lidt kvikt tænkning og handling, at resultatet blev opnået. Flere havde gode velforberedte indslag med i lommerne, hvor de til ærgrelse blev liggende, eller faldt til jorden uden at blive brugt, eller samlet op. Dette er også en af livets betingelser, som ind imellem kan være svære at bære. Mig siger det at vores potientale er stort. Vi rummer muligheder til mange spændende, indholdsrige events fremover. Noget mange ville ønske de kunne være en del af. Nu går vi hver for sig og brænder inde med drømme om, at næste gang vil jeg udfolde dette eller hint, så signalerne bliver tydeligere, så meningn med vores budskaber kommer bedre frem og ud til flere. Jeg vil forvalte mine ideer og før dem ud i praksis i rimelig dialog med andre, i forhold til behovet for handlinger i de kommende markeringer fremover og indtil da bruge energien på vores fælles projekt foran Borgen. Der venter flere markeringer, jeg har ikke overblikket, det må vi få i fællesskab, med fare for at blive trumlet ned ....... Studiekreds Klimaproblematikken (hos Elly og Thorleif den 13 Maj. ..5. juni grundlovsdag Christiania, .....EF valg. .....Sckt. Hans aften, ....21. juni.Jerusalem Fredens By, .... 3 x i efteråret???. ...Kulturnatten. ...Worldmarch, ......Klimatopmødet(Skulptur?) ..........3000 dage 4. januar. Der skal store trommer til at holde varmen. Plus løbende fredspolitiske debatter. og markeringer.

I dag 2. maj fællesmøde i Folkets Hus Kl 14,oo Knus ... Leif

Krig er terror!
Kontakt:
Bo 50901860
Minna 21515508.
Mail: fredsvagt@fredsvagt.dk

Opdateret: 02/05/2009